Kategorier
Hälsa

Gynekolog Stockholm – frågor & svar 

Att man som kvinna regelbundet besöker en gynekolog i Stockholm är viktigt. Beroende på ålder så kan det handla om att man får en kallelse var tredje till var femte år – och då denna kommer så bör man också se till att gå till undersökningen. 

En gynekolog i Stockholm undersöker underlivet och tar olika prover på eventuella förändringar i livmoderhalsen. Detta innebär att du som patient också ges en trygghet i att A) eventuella förändringar och sjukdomar kan upptäckas i tid och B) åtgärder och insatser kan sättas in. Det handlar om något livsviktigt. 

Vi ska här nedan ge lite mer information om en gynekolog i Stockholm och vi gör det genom att svara på några vanligt förekommande frågor – som ser ut som följer: 

Hur lång tid tar en undersökning hos en gynekolog? 

Det beror helt på i vilket syfte undersökningen sker, men normalt så handlar det om ungefär 20-25 minuters undersökning. Det man emellertid också bör veta är att det kan tillkomma ett initialt samtal där du och din gynekolog i Stockholm diskuterar och går igenom dina eventuella problem samt hur undersökningen kommer att se ut. 

Kan jag välja gynekolog i Stockholm? 

Ja, det kan du – och du kan definitivt använda dig av den möjligheten om du känner obehag med din nuvarande gynekolog. Det handlar om en speciell situation att bli undersökt. Att obehag finns är nästan ofrånkomligt, men det ska aldrig kännas stressande och väldigt obekvämt. Du måste känna dig trygg och i goda händer. Många moderna gynmottagningar erbjuder en behagligare atmosfär och en lugnande stämning – något som kraftigt kan reducera den stress många kvinnor upplever. Kort sagt: du kan välja och du kan se över dina alternativ. 

När börjar man besöka en gynekolog som kvinna? 

De flesta kvinnor börjar gå till en gynekolog i samband med att man blir sexuellt aktiva – och exempelvis då också vill ha rådgivning och hjälp kring val av preventivmedel.